cbchinaasia short1
19.553,61
  • 177,08
  • 0,91%

Els mercats asiàtics han acabat amb signe mixt, per segona jornada consecutiva aquest dimarts, quan s'ha iniciat una nova ronda de negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina a Pequín.

El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, qui encapçalarà la delegació dels Estats Units juntament amb el representant comercial Robert Lighthizer, va dir dilluns que els negociadors han de saber aquesta setmana o la que ve si es realitzarà un acord comercial final, o no. "Esperem que durant les properes dues rondes de (converses) a la Xina i a Washington arribem al punt en el qual puguem recomanar al president un acord o no", va dir Mnuchin a Fox Business Network.

Les accions a la Xina continental han acabat en el verd, amb el compost de Xangai (+0,52%) i el de Shenzhen Composite (+0,68) en el verd, tot i que l'activitat de les fàbriques xineses es va desaccelerar l'abril, per sota de les expectatives, tot i que segueix en el terreny de l'expansió.

El PMI manufacturer de Caixin/Markit per abril va ser de 50,2, xifra més baixa que la lectura de març de 50,8. Els resultats de l'enquesta privada de Caixin es van publicar després que l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina publiqués el PMI de fabricació oficial per l'abril, que va caure a 50,1 des del 50,5 al març.

En altres llocs, la borsa de Hong Kong s'ha deixat un 0,66%, mentre que el Kospi ha cedit un 0,58% i, al Pacífic, l'ASX200 ha cedit un 0,53%. En el Sud-est asiàtic, Singapur cau un 0,18%, mentre que la resta de borses han pujat modestament. Les borses nipones segueixen tancades per vacances.

Noticias relacionadas

contador