ep ximo puig durante la reunion de presidentes en una imagen de archivo
GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge l'adopció de noves mesures davant l'evolució de la pandèmia, entre les quals es troba la limitació de les reunions als convivents en l'espai privat i a dues persones de dos nuclis de convivència diferents a l'espai públic, així com el confinament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. "L'objectiu ara és que es produeixin les menors relacions socials possibles", ha declarat.

Aquestes noves mesures entraran en vigor aquest dilluns, 25 de gener, des de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), i s'estendran fins al 15 de febrer. En primer lloc, s'estableix la limitació de les reunions als convivents en l'espai privat, llevat d'excepcions, i a un màxim de dues persones de dos nuclis de convivència diferents a l'aire lliure llevat que es tracti de convivents.

En tots dos casos s'exceptuen les reunions laborals o institucionals, activitats a l'àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables (majors, menors).

Així mateix, es prorroga el confinament perimetral autonòmic i es decreta el 'municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. Aquestes són València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real.

El confinament perimetral municipal s'aplicarà des de les 15.00 hores de divendres fins a les 6.00 hores de dilluns següent.

contador