ep donald trump
CARLOS BARRIA

Un article anònim que ha publicat The New York Times i, segons el qual, hi ha un grup de funcionaris dins de la Casa Blanca que treballa per contenir els impulsos del president i modelar la seva agenda, ha generat una nova crisi en el Govern nord-americà . Aquest article surt a la llum després del llibre publicat pel periodista Bob Woodward, que parla de membres de l'Administració de Donald Trump preocupats pel que està passant i que oculten informació sensible al president per evitar les seves impulsives reaccions.

Sota el títol de 'Jo sóc part de la resistència interna de l'Administració de Trump', l'article en qüestió, publicat aquest dimecres descriu una situació en el si de la Casa Blanca que, com a mínim, resulta xocant.

"Treballo per al president però igual que altres col·legues jo he promès boicotejar parts de la seva agenda i les seves pitjors inclinacions", escriu aquest anònim que, en teoria, és un alt càrrec de l'Administració.

La primera dama dels Estats Units, Melania Trump, ha acusat el funcionari nord-americà que signa l'article de "sabotejar el país" amb les seves "accions covardes", mentre que altres veus han titllat el The NYT d'"irresponsable" per publicar-ho sense signatura i per generar una crisi en el si de la Casa Blanca. Per la seva banda, el president del Govern nord-americà, Donald Trump, va dir que el text era una "vergonya". Així mateix, la seva portaveu, Sarah Sanders, va titllar de "covard" el seu responsable i el va animar a deixar el seu càrrec. Posteriorment, en declaracions a la CNN, Sanders va afirmar que The New York Times i tots els "mitjans farsants" acabarien deixant el negoci i va assenyalar que, si tal alt càrrec existia, el The NYT tenia l'obligació de "lliurar-lo al Govern per motius de seguretat nacional".

L'autor anònim assenyala que "l'arrel del problema és l'amoralitat del president". "Qualsevol que hagi treballat amb ell sap que no està ancorat a cap principi discernible que guiï la seva presa de decisions", afegeix.

contador