erdogan

El president dels Estats Units, Donald Trump, va advertir al seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, contra l'opció de llançar una ofensiva contra les forces kurdes a Síria i li va demanar que arribés a un acord amb les autoritats kurdes.

"Treballem per un bon acord. No vol ser responsable de massacrar milers de persones i jo no vull ser responsable de destruir l'economia turca, i ho faré", va dir a la seva carta, recollida aquest dimecres pels mitjans nord-americans.

A la missiva, Trump va afirmar que "ha treballat dur per solucionar alguns" dels problemes de Turquia i va demanar a Erdogan que "no decebi el món". "Pot aconseguir un gran acord", ha afegit.

"El general Mazlum (Kobani, líder de les Forces Democràtiques sirianes), està disposat a negociar amb vostè i a fer concessions que mai hagués fet en el passat. Adjunto de forma confidencial una còpia de la carta que m'ha enviat i acabo de rebre", ha detallat.

"La història el veurà de manera favorable si fa això de forma correcta i humana. El veurà per sempre com el dimoni si no passen coses bones. No sigui un tipus dur. No sigui un estúpid", va reblar.

La carta ha estat publicada hores després que el propi Trump assegurés als mitjans que no va donar 'llum verda' a Erdogan per la seva ofensiva i afegís que podria fer pública la carta que li va enviar abans de l'inici dels atacs.

Ankara va iniciar l''operació Manantial de Pau' dies després que Trump donés un gir de 180 graus a l'aliança de Washington amb les Forces Democràtiques Sirianes (FDS), fins llavors un aliat clau en la lluita contra l'Estat Islàmic, i retirés les seves tropes de la zona.

Des de llavors, la majoria dels països de la comunitat internacional han carregat contra Ankara i han advertit que l'operació podria tenir un impacte negatiu contra la lluita contra el grup jihadista.

L'Exèrcit sirià va començar dilluns a desplegar-se en diversos punts clau del nord-est de Síria després de l'acord amb líders kurds sirians per contrarestar l'ofensiva. Els kurds han titllat de "punyalada per l'esquena" la decisió de Trump.

Noticias relacionadas

contador