coronavirus-trump-et-les-democrates-s-entendent-sur-un-programme-d-aide

Trump té un pla. El Govern dels EUA vol aturar el coronavirus i reanimar la seva maltractada economia. Per això, preveuen fer proves, i finalment acabar obrint, petites ciutats i poblacions que encara no han estat gaire afectades pel brot. El principal assessor econòmic del president, Larry Kudlow, espera que el país pugui tornar al seu funcionament normal en un període que va de les quatre a les vuit setmanes.

El que fóra vicepresident dels EUA amb Obama, Joe Biden, compara al seu torn l'impacte del virus amb el de la Gran Depressió, i creu que pot arribar fins i tot a eclipsar-lo.

El pla contempla que els principals focus d'infecció, com Nova York i Detroit, continuarien tancats i barrats. "Estem estudiant si obrir regions del país", ha reconegut Trump a Fox News aquest dimarts. "Una vegada siguem capaços de reobrir tot el país, crec que serà amb èxit", ha assegurat per part seva Kudlow durant un esdeveniment a la Casa Blanca.

"Hem tingut la millor economia de la història, hem tingut treballant al major nombre de persones al nostre país, prop de 160 milions, molt més que abans", afirmava Trump durant una conferència de premsa celebrada aquest dilluns. "I de sobte un dia ens vénen a dir que hem de tancar tot el país", va lamentar el president.

Segons apunta Bloomberg, citant a una persona familiaritzada amb La Casa Blanca, ha deixat caure que la reobertura de tot el país pot ser una realitat d'aquí a uns 30 dies, decisió que segurament s'enfrontarà a les objeccions d'experts i autoritats sanitàries.

Noticias relacionadas

contador