ep presidentela generalitat quim torra enimagenarchivo 20190711191304
David Zorrakino - Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dilluns als empresaris catalans que exigeixin a l'Estat les infraestructures pendents a Catalunya i lluitar contra el dèficit fiscal que assegura que es dóna a Catalunya.

Ho ha dit en la clausura del Consell Català de l'Empresa, al costat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i a representants de CC.OO, UGT, *Foment del *Treball, *Pimec i *Fepime, i de col·legis de l'àmbits tecnològic i econòmic, entre altres.

El president ha assegurat que Catalunya ha sortit de la crisi i que l'economia creix: "Malgrat les enormes dificultats que com a país tenim i que a ningú se li escapa i que aquest país políticament tindrà sempre sobre la seva esquena fins que no normalitzem de manera democràtica una situació que ara és una situació completament anormal amb presos polítics i exiliats".

Ha posat en valor els pactes impulsats --com el Pacte Nacional per la Indústria que finalitza en un any i que s'ha emplaçat a ampliar--, i ha destacat la seva importància perquè estan representats tots els actors implicats, que "posen d'acord a les parts i on a tots se'ls escolta".

En aquest punt de la seva intervenció, el president de la Generalitat ha explicat que portava preparades dues pàgines de "greuges de l'Estat" amb Catalunya, però que, com considera que són coneguts, no ha volgut narrar.

Per això, s'ha centrat en sol·licitar als emprenedors i al sector empresarial que tinguin "molt present que aquests greuges en les infraestructures que sofreix el territori, amb el no-corredor mediterrani, amb el dèficit fiscal que suporta el país i amb els incompliments sistemàtics de les obligacions que té l'Estat".

"Això ens afecta a tots, pensem el que pensem. Afecta a la competitivitat de totes les nostres empreses. Per tant, sí que demanaria als empresaris d'aquest país que reclamin aquestes infraestructures que Catalunya es mereix i que lluitin perquè aquest dèficit fiscal no sigui el que sofrim", ha afegit.

El president també els ha emplaçat a actuar "en benefici de tots els catalans perquè, en definitiva, si a l'empresa catalana li van bé, les coses a Catalunya li anirà bé, i és per aquest ordre i no a l'inrevés".

Noticias relacionadas

contador