guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

Les relacions entre les dues potències mundials tornen a deteriorar-se. El Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina ha dit que imposarà sancions als funcionaris dels EUA que mostrin un comportament "desagradable" sobre el tema de Taiwan, després que Washington aixequés les restriccions als intercanvis entre funcionaris nord-americans i taiwanesos.

"A causa de les accions equivocades dels EUA, la Xina ha decidit imposar sancions als funcionaris nord-americans responsables que s'han comportat de manera desagradable en el tema de Taiwan". Així ho ha dit la portaveu del ministeri Hua Chunying després de ser preguntada sobre com la Xina compliria la seva promesa de fer que els EUA "pagui un alt preu" pels seus compromisos amb Taiwan.

Quan se li va preguntar sobre les sancions dels EUA a sis funcionaris de la Xina continental i Hong Kong anunciades divendres passat pels arrestos massius a Hong Kong, Hua va dir que la Xina havia decidit imposar sancions a funcionaris nord-americans, membres del Congrés, personal d'organitzacions no governamentals i els seus familiars pel seu "comportament desagradable" en el tema de Hong Kong.

El secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, havia anunciat a principis d'aquest mes que el seu país ja no limitaria el contacte entre els seus funcionaris i els seus homòlegs taiwanesos. La Xina va criticar la decisió i va prometre defensar-se.

Les relacions entre els EUA i la Xina, les dues economies més grans del món, s'han desplomat al seu nivell més baix en dècades, amb desacords sobre temes com Taiwan, Hong Kong, drets humans, la pandèmia del coronavirus, el Mar de la Xina Meridional, el comerç i l'espionatge.

La Xina va donar a conèixer l'any passat sancions a 11 ciutadans nord-americans, incloent-hi legisladors del Partit Republicà de Trump, en resposta a les sancions de Washington a Hong Kong i a funcionaris xinesos acusats de restringir la llibertat política a l'excolònia britànica.

Noticias relacionadas

contador