chuka umunna
Official Parliamentary Portrait

Set diputats del Partit Laborista britànic han abandonat aquest dilluns el principal partit de l'oposició britànica per l'enfocament de Jeremy Corbyn sobre el Brexit i l'antisemitisme, al·legant que els laboristes han estat "segrestats per la maquinària política de l'esquerra dura".

La sortida d'aquest grup de diputats posa en evidència la creixent frustració per la reticència de Corbyn a canviar la seva estratègia respecte al Brexit i a començar a fer campanya a favor d'un segon referèndum sobre l'adhesió de Gran Bretanya a la Unió Europea (UE), informa Reuters.

A només 39 dies que Gran Bretanya abandoni la UE, les divisions provocades pel Brexit han fragmentat la política britànica, han trencat les línies partidistes tradicionals i han creat noves coalicions davant les escissions en el si de l'esquerra i dreta del país.

"El partit laborista pel qual ens unim, pel que vam fer campanya i en el qual vam creure, ja no és el Partit Laborista d'avui. Vam fer tot el que vam poder per salvar-lo, però ara ha estat segrestat per la política de la maquinària de l'extrema esquerra", ha dit el legislador Chris Leslie en una conferència de premsa.

"L'evidència de la traïció del Partit Laborista a Europa és ara visible per a tothom, ja que s’ofereix al Brexit d'aquest govern, i impedeix constantment la possibilitat que el públic tingui l'última paraula", ha assenyalat Leslie.

Els set diputats que han renunciat són: Luciana Berger, Leslie, Angela Smith, Gavin Shuker, Chuka Umunna, Mike Gapes i Ann Coffey. Seguiran sent diputats al Parlament britànic sota el Grup Independent.

Noticias relacionadas

contador