ep monitor de facebook
Carsten Rehder/dpa - Archivo

El Ministeri de Sanitat ha denunciat aquest dilluns que ha estat víctima d'activitat fraudulenta al seu compte oficial de Facebook des de divendres passat, una circumstància que ha posat en mans de la citada xarxa social.

Segons el Ministeri que dirigeix Salvador Illa, diversos comptes aparentment falses generen interaccions massives en publicacions concretes del compte oficial de Facebook. En concret, es tracta de comptes que, en el moment dels fets, no tenien seguidors ni publicacions i que havien estat creades el mateix dia.

El mateix dia 17, el Ministeri va posar en coneixement de Facebook l'existència d'una activitat anòmala al seu compte oficial, i des de la citada xarxa social s'ha comunciat que s'estan investigant els fets.

Facebook està investigant l'existència de centenars de perfils falsos que donen suport a les publicacions dels comptes oficials del Govern i que sumen milers de suports a la plataforma, segons han confirmat a Europa Press fonts de la xarxa social.

En aquest context, el Grup Parlamentari Popular ha exigit al Govern, a través d'una bateria de preguntes, que expliqui les milers d'interaccions de perfils falsos detectats en diferents publicacions del Ministeri de Sanitat a Facebook.

Com a exemple, el GPP ha apuntat a un vídeo penjat a la xarxa social el 18 d'abril a les 21.11 hores, que suma més de 26.000 reaccions.

En punxar per conèixer la identitat dels perfils que reaccionen, es comprova que la gran majoria són falsos: han estat creats el 17 d'abril, tenen noms estrangers (Jazmin, Keyla o Gianna) i no tenen activitat, ni amics ni fotografies ni publicacions.

Noticias relacionadas

contador