ep el presidente del gobierno pedro sanchez interviene durante una sesion plenaria a 14 de abril de
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que "l'economia espanyola està a punt de rellançar-se" perquè hi ha "una recuperació econòmica que comencem ja a veure en les dades econòmiques", segons ha dit en una de les seves intervencions aquest dimecres durant la sessió de control a l'Executiu al Congrés.

Sánchez ha assenyalat que "l'economia està escalfant motors" i ha vaticinat un "segon trimestre francament positiu per la recuperació". El cap de l'Executiu ha recordat que la vacunació va a bon ritme per arribar a la immunitat de grup a l'estiu. "L'estat d'alarma és el passat", ha reiterat, perquè el futur passa per la "vacunació" i amb ella la recuperació econòmica que espera que sigui "el més justa" per a tots els espanyols.

També ha afirmat que les prioritats dels espanyols passen per "superar la pandèmia" i ha presumit que aquest dimarts es va arribar als 20 milions de dosis de vacuna administrades. Sánchez s'ha compromès que durant "la primera setmana de juny" hi haurà "10 milions d'espanyols amb pauta completa". "Queden 98 dies per assolir la immunitat de grup", ha remarcat.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera de Govern, Carmen Calvo, ha dit que l'executiu mantindrà "incòlume" la qualitat de l'Estat de Dret, tot i haver patit una pandèmia durant la qual el PP "no ha ajudat gens". Ha assegurat que el pla B del PP els "inquieta", perquè el que han vist "pinta malament" si el que persegueix és debilitar la democràcia espanyola i ha acusat el principal partit de l'oposició de "saltar-se l'estat d'alarma".

Calvo ha aclarit que el Govern en "B no vol res, ho vol tot en A", al mateix temps que ha recordat que les decisions les prenen els governs autonòmics i els tribunals "controlen" la defensa dels drets i les llibertats dels espanyols sempre, "perquè això és un Estat de Dret". "Sembla que l'acaben de descobrir ara mateix", ha apuntat.

contador