ep 28a- canal sur emitelunesdebatelos cuatro lideresuna programacion especial
CANAL SUR

Els candidats dels principals partits polítics -PSOE, PP, Unides Podem i ciutadans- celebren aquest dilluns a TVE el primer dels dos debats als quals s'enfrontaran abans dels comicis del proper diumenge.

El debat, que tindrà lloc a les 22.00 hores, reunirà el president del Govern i candidat del PSOE, Pedro Sánchez; el del PP, Pablo Casado; el de Unides Podem, Pablo Iglesias i el de Ciutadans, Albert Rivera.

Els 'números u' dels partits tindran així oportunitat de confrontar postures aquest dilluns per primera vegada i es tornaran a veure les cares aquest dimarts, tan sols 24 hores després, en un nou debat que organitza Atresmedia.

El cap de l'Executiu va acceptar finalment participar en els dos debats electorals el passat divendres. Primer havia anunciat que acudiria al d'Atresmedia, al qual estava també convidat Vox. No obstant això, després que la Junta Electoral Central anul·lés aquesta opció, va dir que participaria només en el de RTVE per tractar-se de l'ens públic. Finalment, després de les crítiques de l'oposició i dels treballadors de la pròpia RTVE, va canviar de postura i va acceptar participar en els dos debats 'a quatre'.

El líder del PP, per la seva banda, afronta amb "molta tranquil·litat" aquestes cites i creu que, tot i que poden ajudar a convèncer al gairebé 40% d'indecisos, és Pedro Sánchez el que té més a perdre en aquests duels televisius, segons han assenyalat fonts del seu entorn.

Mentrestant, Pablo Iglesias prepara els debats a casa, en contacte permanent amb el seu equip de campanya, dedica molt temps a l'estudi i prepara fitxes amb els temes principals del seu programa electoral.

També el candidat de Ciutadans treballa en la preparació d'aquestes cites, tot i que ha deixat clar que no té por a debatre, com creu que li passa a Pedro Sánchez, i que té ganes d'exposar el seu programa, presentant-lo com "l'alternativa al sanchismo" i el seu projecte "amb els separatistes i amb Podem".

contador