ep presidentegobierno pedro sanchez enxxi congresoief
MONCLOA

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat una compareixença extraordinària a les 12:30 del migdia per anunciar mesures de l'Executiu després de la decisió del Tribunal Suprem que el client ha d'assumir la despesa sobre les hipoteques.

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha avançat que el Govern de l'Estat farà modificacions legals després de l'"estupor" que, admet, ha provocat la sentència del Tribunal Suprem que siguin els clients els qui paguin l'impost de les hipoteques.

En declaracions a RNE, recollides per Europa Press, la vicesecretària general socialista ha assenyalat que el Govern de Pedro Sánchez aposta per la "justícia social" i ha avançat que demà, durant el Consell de Ministres, "hi haurà bones notícies".

"Demà hi ha Consell de Ministres i confio plenament en les seves decisions", ha apuntat Lastra, qui s'ha mostrat "convençuda" que es prendran decisions al respecte de la decisió. Aquestes declaracions arriben enmig del debat sobre si es poden introduir canvis a la llei perquè sigui la banca la que assumeixi el pagament d'aquest impost, tot i que Lastra no ha volgut concretar cap mesura.

"Respecto les decisions del poder judicial, com totes, una altra cosa és que la comparteixi. Ara li toca al poder executiu prendre decisions i això és el que es farà", ha subratllat Lastra.

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem va resoldre que siguin els clients els qui assumeixin finalment el pagament de l'impost sobre les hipoteques. D'aquesta manera l'alt tribunal va corregir la secció que va innovar la doctrina i va decidir tornar a la jurisprudència anterior, favorable a les entitats bancàries.

La decisió es va prendre després de dues jornades de deliberacions sense que se superés la fractura existent a la Sala. La sentència va sortir per 15 vots davant de 13.

GESTIÓ "NEFASTA"

Segons la portaveu socialista, els treballadors espanyols van ser solidaris amb el sistema financer durant la crisi i aquests recursos "no es tornaran a veure". Per la qual cosa considera "inexplicable" que, després de la sentència del Suprem, siguin els ciutadans els que assumeixin aquest impost.

Lastra considera que la gestió que ha realitzat el poder judicial de la situació ha estat "nefasta" i ha generat inseguretat jurídica, tot i que ha evitat criticar directament el president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

"La Justícia no queda en molt bon lloc amb el que ha passat durant els últims 15 dies i la reflexió ha de ser que comencem a parlar de si la Justícia és igual per a tothom. S’ha de demostrar-ho", ha recalcat.

contador