rohanibien

El president iranià, Hassan Rouhani, ha dit el ministre de Relacions Exteriors de Corea del Nord que no es pot confiar en els Estats Units, segons han publicat els mitjans de comunicació estatals de Teheran. Això, mentre Estats Units està negociant amb Corea del Nord per arribar a un acord que freni els seus programes nuclears i de míssils.

Iran va rebutjar una oferta d'última hora de Washington per mantenir converses aquesta setmana, dient que no pot negociar després que l'administració de Trump renegués de l'acord nuclear de 2015 i que s'hagi restablert les sancions sobre l'Iran.

El principal diplomàtic de Corea del Nord, Ri Yong Ho, ha visitat l'Iran mentre Estats Units reactiva les sancions contra la República Islàmica, informa Reuters.

"La forma d'actuar de l'administració dels Estats Units durant aquests anys ha portat el país a ser considerat poc fiable a tot el món, on no compleix amb cap de les seves obligacions", va dir Rouhani aquest dimecres a l'Agència de Notícies de la República islàmica (IRNA).

"A la situació actual, els països amics haurien de desenvolupar les seves relacions i cooperació en (la) comunitat internacional", va dir i va afegir que l'Iran i Corea del Nord sempre han tingut "punts de vista propera" sobre molts temes.

Ri va viatjar a Teheran després d'assistir a un fòrum de seguretat a Singapur, on ell i el secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, van discutir sobre l'acord assolit a la històrica cimera de juny entre Trump i el líder nord-coreà Kim Jong-un.

Les dues parts es van comprometre a treballar per la desnuclearització de Corea del Nord a la cimera, però des de llavors han tingut dificultats per arribar a un acord que els permeti aconseguir aquest objectiu. Corea del Nord ha estat duent a terme els seus programes d'armament i desafiant les resolucions i sancions del Consell de Seguretat de l'ONU.

Ri va dir a Rouhani que la retirada de Washington del pacte nuclear de 2015 i el restabliment de les sancions va ser una "acció contra les normes i reglaments internacionals", ha informat IRNA.

"La política estratègica de Corea del Nord és aprofundir les relacions amb la República Islàmica de l'Iran i fer front a l'unilateralisme", va afegir.

Noticias relacionadas

contador