ep margarita robles ministradefensa enhemiciclo
EUROPA PRESS

Margarita Robles haurà de retre comptes davant el Senat. La ministra de Defensa va afirmar aquest diumenge que explicarà allà "tot" el referent a la polèmica venda de bombes a l'Aràbia Saudita, demanant "tranquil·litat total".

Robles, a preguntes dels mitjans després de la seva participació en l'acte d'hissada de bandera i homenatge als caiguts que va tenir lloc aquest diumenge a la localitat de Conca d'Uclés, va considerar que pel que fa a aquest tema "les coses s'han sortit un mica de polleguera" i va insistir a demanar "tranquil·litat" davant la situació.

La ministra de Defensa espanyola va demanar "tranquil·litat total"

Sobre això, aquest passat divendres la secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez, assegurava que el contracte de vendes de les cinc corbetes a l'Aràbia Saudita "segueix en marxa" i garantia que l'Executiu no va a "posar-ho en risc" tenint en compte l'ampli volum d'ocupació que generarà a les drassanes de Navantia.

Méndez donava aquesta garantia davant les alertes llançades pels sindicats de Navantia, que el mateix divendres fins i tot van arribar a tallar una carretera a Cadis davant el temor que l'Aràbia Saudita revoqués la compra de les corbetes en resposta a la possibilitat que el Ministeri dirigit per Margarita Robis paralitzés la venda de 400 bombes de precisió per si aquestes armes poguessin usar-se en atacs al Iemen.

D'altra banda, fonts governamentals manifestaven que l'anul·lació d'aquesta venda de bombes és de moment una declaració d'intencions que encara ha de passar per la discussió d'una comissió de diversos ministeris i sotmetre a diferents matisos.

Noticias relacionadas

contador