ep ruedaprensala ministrasanidaddar explicacionessu master
Eduardo Parra - Europa Press

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, assegura que no va cometre cap irregularitat en la realització del Màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere. "Vaig seguir en tot moment les indicacions que em van donar des del centre tant pel que fa a la matriculació com en les qüestions relacionades amb la presentació d'exercicis, pràctiques i treball de recerca final". "Tinc correus electrònics que demostren que he cursat el màster", de manera que "decau la possibilitat de dimitir".

"A diferència d'altres casos que s'han donat a Espanya, jo sí que vaig fer aquest màster i tinc proves que ho acrediten", ha assegurat Montón en una roda de premsa. "Vaig cursar el màster per formar-me, no ho necessitava ni ho necessito per treballar", ha aclarit, alhora que ha volgut deixar clar que "no tots som iguals", "res a veure amb altres desgraciats casos".

Montón ha deixat clar que "no ha comès cap irregularitat" i que, malgrat que els estudis es van cursar fa vuit anys ha "guardat prou informació per poder acreditar que vaig cursar el màster". "Conservo una gran quantitat de documents substancials que evidencien que l'he realitzat", per la qual cosa ha descartat la possibilitat de dimitir.

"He guardat prou informació per poder acreditar que vaig cursar el màster"

En relació amb la informació publicada a eldiario.es, la ministra de Sanitat ha assenyalat que es va matricular al mes de setembre, dins el termini indicat per la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, encara que a causa de la possibilitat de fer-ho a distància no es va incorporar de manera més habitual a les classes fins al gener.

Pel que fa a les convalidacions, Montón assegura que "no n’hi ha hagut", ja que per convalidar les assignatures ha de ser l'alumne que ho sol·liciti i "jo no he sol·licitat cap convalidació". Per la seva banda, el certificat de notes "mostra amb claredat" que totes les assignatures es van cursar entre 2010 i 2011.

La ministra de Sanitat que ha dit també que el president del Govern, Pedro Sánchez, "està informat de tot". "Sóc aquí, ja que sento el suport del president".

Noticias relacionadas

contador