ep albert rivera ofreceruedaprensala reunioncomite permanente d
EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest dimarts que si depèn del seu grup parlamentari al Congrés, els Pressupostos acordats pel PSOE i Podem per 2019 "no van a tirar endavant".

"Que ningú no s'enganyi: aquests Pressupostos, si depenen de Ciutadans, no van a tirar endavant", ha declarat després d'assenyalar que la formació taronja "té la batuta" a la Mesa de la Cambra baixa. Així s'ha expressat en declaracions als periodistes abans de presentar el líder de Cs a la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, durant un esmorzar informatiu del Fòrum Europa.

Rivera ha rebutjat el que considera uns pressupostos "il·legals" que "pugen els impostos i piquen els autònoms i la classe mitjana". A més, ha indicat que l'acord per als comptes públics de l'any que ve depèn també d'"un pacte fet a la presó" entre el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

Per tot això, Ciutadans "dirà 'no' als Pressupostos 'fake' de Sánchez, més enllà dels rumors i els nervis", ha insistit en al·lusió al PP, que aquest dilluns va acusar el seu partit de "dir una cosa avui i fer la contrària" i de "sortir al rescat "dels Pressupostos de l'esquerra. I és que la formació taronja ha decidit desmarcar-se dels populars i desbloquejar la reforma per acabar amb el veto del Senat a l’objectiu del dèficit.

REFORMA DE LA LLEI D'ESTABILITAT

Rivera s'ha pronunciat així unes hores abans que, com s'espera, aquest dimarts la Mesa del Congrés -on PP i Cs tenen majoria- posi fi al termini de presentació d'esmenes a la reforma promoguda pel PSOE i Units Podem per acabar amb el poder de veto del Senat a l’objectiu de dèficit, que es podrà començar a debatre.

Aquesta reforma de la Llei d'Estabilitat Pressupostària és un pas imprescindible per poder aprovar un nou objectiu de dèficit i facilitar així la presentació d'uns pressupostos diferents dels del Govern del PP, però el partit taronja pronostica que no estarà completament aprovat abans de l'estiu de 2019.

Des de Cs ja van dir a mitjans d'octubre que la seva idea ha estat sempre no posar obstacles a la tramitació ordinària d'aquesta iniciativa i que la seva oposició es va centrar en rebutjar tant el seu procediment exprés com la utilització d'una llei aliena per canviar la d'estabilitat pressupostària, el que el PSOE va tractar de fer amb una llei sobre violència masclista.

Noticias relacionadas

contador