ep rivera intervienedebatetotalidadlos presupuestoscongreso
Europa Press

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha donat aquest dimecres per trencat l'acord amb el Govern per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè considera que està fent "desistiment de funcions" a Catalunya.

Als passadissos del Congrés, Rivera ha criticat que "una altra vegada" l'executiu "mira cap a una altra banda" a Catalunya no recorrent davant el Tribunal Constitucional el vot delegat de Carles Puigdemont, o no reconeixent les factures de la consulta il·legal del 9 de novembre o el finançament del referèndum del passat 1 d'octubre.

"Fins aquí hem arribat amb aquesta situació displicent", ha asseverat Rivera, que s'ha queixat que des de fa quatre mesos Rajoy ja no consulta amb Ciutadans els passos que dona en relació amb la crisi política catalana. En tot cas, el líder de la formació taronja ha volgut deixar clar que aquesta ruptura amb el Govern no afectarà els pressupostos generals de 2018, uns comptes, ha dit, que ja estan pactats, sinó únicament l'aplicació del 155.

"REBEQUERIA INFANTIL"

El PP ha titllat de "rebequeria infantil" l'anunci del president de Ciutadans, Albert Rivera de donar per trencat l'acord amb el Govern per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya. El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maillo, ha recordat que el Govern ha presentat més de 25 recursos d'inconstitucionalitat contra lleis impulsades per les formacions independentistes i que aquesta acció ha impedit que Carles Puigdemont aconseguís el seu objectiu de tornar a ser elegit president de la Generalitat.

"En fi, el Govern està actuant, està aplicant el 155, posant moderació i tranquil·litat a Catalunya, i governant la Generalitat i les rebequeries de nen petit cal superar-les”, ha replicat a Rivera. “Les coses cal solucionar-les amb un nivell". Martínez Maillo s'ha preguntat quin abast té l'anunci de Ciutadans, i si això vol dir que el partit taronja ja no dona suport a l'aplicació del 155, perquè, segons la seva opinió, això hauria d'explicar-se als espanyols.

Noticias relacionadas

contador