ep mariano rajoyla convencionppsevilla8abril2018
Europa Press

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha titllat el president de Ciutadans, Albert Rivera, d’"aprovechategui" per tractar de buscar rèdit electoral després d'amenaçar aquest dimecres amb deixar de donar suport al Govern en l'aplicació l'article 155 de la Constitució a Catalunya per no recórrer el vot delegat de Carles Puigdemont.

Rivera ha preguntat a Rajoy durant el Ple del Congrés per què el Govern no ha acudit al Tribunal Constitucional per intentar impedir que els diputats del Parlament català Carles Puigdemont (Junts per Catalunya) i Toni Comín (ERC), que continuen fora d'Espanya i han estat processats en relació amb el procés independentista, puguin delegar el seu vot.

Si l'Executiu no presenta un recurs, "no podrà comptar amb el nostre suport per aplicar la Constitució a Catalunya", l’ha advertit, al qual el líder de l'Executiu ha replicat que ha actuat assessorat pels serveis jurídics de l'Estat, que consideren que aquest recurs "no pot plantejar-se el Govern d'Espanya per falta de legitimitat", ja que és una decisió d'un legislatiu autonòmic sobre el seu funcionament.

A més, ha demanat al líder de la formació taronja que no dediqui "les seves energies a criticar el Govern en assumptes d'Estat" i que "es comporti amb la mateixa lleialtat amb la qual s'està comportant el PSOE" en relació amb la qüestió de Catalunya. "Això li pot fer perdre vots i fer que molta gent no s'ho prengui seriosament perquè veu que està vostè d’aprovechategui en un tema important", ha indicat.

Per la seva banda, el president de Ciutadans ha donat aquest dimecres per trencat l'acord amb el Govern per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè considera que està fent "desistiment de funcions" a Catalunya. Rivera ha criticat que "una altra vegada" l'executiu "mira cap a una altra banda" a Catalunya no recorrent davant el Tribunal Constitucional el vot delegat de Carles Puigdemont, o no reconeixent les factures de la consulta il·legal del 9 de novembre o el finançament del referèndum del passat 1 d'octubre.

CRÍTIQUES A TRUMP

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que "no és una bona notícia" que Donald Trump hagi anunciat la retirada dels Estats Units de l'acord nuclear amb l'Iran i ha afegit que Espanya seguirà amb els seus socis europeus defensant la vigència d'aquest acord que, a la seva opinió, "és un avanç molt significatiu" al qual van donar suport al seu dia "tots els països occidentals per defensar la llibertat, la democràcia i, sobretot la seguretat de la gent".

Trump va avançar aquest dimarts la retirada del seu país d'aquest acord nuclear signat el 2015, en virtut del qual el règim iranià renunciava al seu programa nuclear a canvi d'aixecar les sancions econòmiques. En un discurs des de la Casa Blanca, va dir que era "un acord horrible, que només beneficiava a una part i que mai, mai, no hauria hagut de signar-se".

Noticias relacionadas

contador