• La estrategia es que los líderes autonómicos del PSOE presionen al líder socialista para que se abstenga en la investidura
  • El sistema sanitario de las comunidades, principal escollo del déficit de éstas, se vería por tanto afectado
rajoy sanchez reunion

El president del Govern en funcions no desisteix en la seva obstinació que el PSOE al final acabi donant-li l'abstenció en la investidura, la via més directa de tenir un Executiu més aviat possible. Per a això estaria disposat a oferir una reforma del finançament autonòmic més generosa, una cosa que podria atreure els anomenats 'barons' dels socialistes a pressionar Pedro Sánchez perquè finalment no digui 'no' a Rajoy.

Segons asseguren des d’El Confidencial, el PP per tant pressionarà Pedro Sánchez amb l'argument que és vital complir el sostre de despesa pressupostària i complir els objectius de dèficit després de la multa a Espanya, i això afecta les comunitats autònomes, algunes controlades per 'barons' socialistes que més dubten del rotund "no" donat per Sánchez Rajoy, com és el cas de Susana Díaz (Andalusia), Guillermo Fernández Vara (Extremadura), Javier Fernández (Astúries) i Emiliano García-Page (Castella -La Manxa).

Des del Partit Popular creuen que si al final Ciutadans dóna el seu braç a tòrcer i accedeix a negociar grans temes com el suport a uns nous pressupostos o diversos grans pactes econòmics, el PSOE no podrà quedar-se finalment fora d'un gran pacte, ja que els líders regionals socialistes farien una gran pressió sobre Sánchez per poder tractar una de les principals reformes: la del sistema de finançament de les comunitats.

RAJOY I SÁNCHEZ ES REUNEIXEN AVUI DIMECRES

El president del Govern en funcions es reunirà amb el secretari general del PSOE durant avui al matí per parlar de la seva investidura i del seu objectiu de posar en marxa un govern estable que emprengui les reformes que necessita Espanya. La cita tindrà lloc a les 11.00 hores al Congrés dels Diputats.

Tot i que en principi aquesta serà una primera presa de contacte del líder del PP per sondejar la disposició dels seus adversaris polítics a negociar, s'ha sabut que per a una segona ronda de contactes Rajoy estaria preparant amb el seu equip de negociació un document amb les possibles concessions a realitzar als partits, per així poder aconseguir un acord que permeti governar el líder popular. Entre els temes a negociar hi hauria la reforma de la Constitució, la revisió de la reforma laboral o un pacte d'Estat per l'educació. També, per descomptat, l'esmentada reforma del sistema de finançament autonòmic.

contador