putin 20220906193118

El president rus, Vladimir Putin, ha dit al líder xinès, Xi Jinping, que entén les "preguntes i preocupacions" de Pequín sobre la seva invasió d'Ucraïna.

Després de la reunió dels dos líders d'aquest dijous, que es veien les cares per primera vegada des que Rússia va envair Ucraïna, Putin va agrair "la posició equilibrada dels nostres amics xinesos sobre la crisi d'Ucraïna" i es va oferir a "explicar detalladament la nostra postura ".

Xi, per la seva banda, ha dit que “la Xina està disposada a treballar amb Rússia, a mostrar les responsabilitats de les grans potències i a exercir un paper de lideratge per injectar estabilitat i energia positiva a un món en caos”.

Els dos líders, que es van reunir a Samarcanda, van exhibir una bona sintonia i confiança, segons destaquen aquest divendres els mitjans internacionals. Xi Jinping es va referir a Putin com a "vell amic" i els dos van confirmar, amb la seva actitud, que la seva aliança segueix ferma.

El govern xinès manté oficialment una postura de neutralitat sobre Ucraïna, però no ha condemnat la invasió i la qualifica, com vol Rússia, d'“operació militar especial”. Per la seva banda, Rússia ha mostrat el seu suport sense fissures a la posició de la Xina sobre Taiwan.

Noticias relacionadas

contador