ep archivo   imagen de recurso de la vicepresidenta tercera y ministra de trabajo yolanda diaz i y
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press - Archivo

Comencen les negociacions al si del Govern per als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2023 i Unides Podem ha començat a posar les seves línies vermelles. Demana que els comptes públics incloguin un límit al preu de la gasolina, impostos als rics, prohibir definitivament el tall de subministraments als ciutadans vulnerables o més despesa social.

Segons ha desgranat la secretària general del partit, Ione Belarra, després de la celebració del Consell de Coordinació Estatal de Podem aquest dilluns, els PGE del proper any “han de ser la fita que permeti al Govern reorientar el rumb i recuperar el ritme. uns pressupostos que tornin un horitzó polític nítid al Govern; han de ser la prova del cotó”.

"No ens sembla decent que després de dues gravíssimes crisis econòmiques les grans empreses i fortunes del nostre país no hagin aportat ni un sol euro extra a fer front a la difícil situació", ha dit, afegint que "els que més tenen paguin el que els correspon".

En concret, demanen fixar un preu màxim per al combustible que complementi l'ajuda de 20 cèntims per litre, un fons extraordinari de 10.000 milions d'euros perquè les comunitats autònomes els dediquin a sanitat i educació, una llei de famílies que ampliï els permisos de maternitat i paternitat a sis mesos i inclogui una renda criança de 100 euros al mes per a cada nen, o continuar baixant el preu de l'abonament transport fins que costi 10 euros a totes les CA.

Belarra ha insistit a crear un impost a les grans fortunes a nivell estatal, de manera que "eviti l'aparició de paradisos fiscals interiors com Madrid, que fan competència deslleial a altres territoris".

Per part seva, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha advocat per "serenitat", "calma" i la "tranquil·litat necessària" per negociar els PGE del 2023.

contador