ep la presidenta de la camara de representantes de eeuu nancy pelosi
Sven Hoppe/dpa - Archivo

La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, ha convocat una reunió per adreçar la crisi del Servei Postal dels Estats Units (USPS), segons va informar el diumenge, que ha suposat l'inici d'un enfrontament polític en un context de creixent preocupació ciutadana a causa dels intents per part de la Casa Blanca d'afeblir aquesta agència.

El dissabte tindrà lloc una votació, després de la Convenció Nacional Demòcrata, en la qual es decidirà si es prohibeixen els canvis a aquesta agència en moments en què augmenten les tensions. Louis DeJoy, el nou director general de correus de Donald Trump, ha promogut la protesta nacional amb els retards, noves tarifes i retallades en un moment en què els estatunidencs votaran per correu per la pandèmia del coronavirus.

"En temps de pandèmia, el Servei Postal és la Central d'Eleccions", va escriure el diumenge Pelosi en una carta. "Les vides, el manteniment i la vida de la nostra democràcia estan amenaçats pel president", va afegir.

La votació a la Cambra de Representants es durà a terme després de la convenció en la qual Joe Biden serà nomenat candidat presidencial, i en què instarà una resposta del Senat controlat pels republicans. Mitch McConnell, líder de la majoria del Senat, va concedir el diumenge un recés d'estiu als senadors. Hores abans, els legisladors demòcrates van reclamar que les autoritats del Servei Postal declarin el 24 d'agost sobre les demores del correu durant una sessió supervisora d'emergència.

Per part seva, el Servei Postal ha sol·licitat un increment temporal de la tarifa preelectoral, des de mitjan octubre fins a Nadal, però no per a les cartes de primera classe.

Noticias relacionadas

contador