guerracblluvia

Alguns governs de la Unió Europea (UE) estan pressionant perquè el bloc imposi ràpidament noves sancions a Rússia en resposta als múltiples informes que assenyalen que les tropes russes van executar civils desarmats a la ciutat de Butxa, segons informa Bloomberg citant diplomàtics familiaritzats amb les discussions.

La Comissió Europea ja estava perfeccionant mesures que se centrarien sobretot a 'tancar llacunes', reforçant les accions existents -com els controls d'exportació de béns tecnològics i sancionar totalment els bancs ja exclosos del sistema de pagaments global SWIFT- i ampliant la llista de persones sancionades.

Alguns països de la UE sostenen que ara hi ha un factor desencadenant perquè s'apliquin més sancions amb rapidesa, ja que els funcionaris ucraïnesos han denunciat proves de crims de guerra comesos per les tropes russes a les zones del nord.

Encara no hi ha consens sobre tots els detalls d'un nou paquet de mesures, ni sobre quan aplicar-lo, encara que el braç executiu del bloc intenta, mentrestant, presentar un conjunt de mesures correctives aquesta setmana. Un petit nombre d'estats membres, entre ells Alemanya, s'oposen a sancionar el sector energètic de Rússia, el comerç marítim i altres indústries clau, i les sancions de la UE requereixen un suport unànime.

La qüestió per als membres de la UE és quines accions podrien impulsar un nou i més complet conjunt de sancions. Alguns segueixen sostenint que aquestes mesures només s'haurien d'explorar si Rússia utilitzés armes químiques o capturés una ciutat important, van dir tres diplomàtics, segons afegeix Bloomberg.

contador