ep intervencioniglesiasacto
EUROPA PRESS

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat que la seva formació presentarà candidatura pròpia a la Comunitat de Madrid com tenia pensat i que, per tant, competirà contra el fins ara candidat del partit morat, Íñigo Errejón, que aquest dijous ha anunciat que encapçalarà un nou projecte al costat de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

Així s'ha pronunciat Iglesias en un missatge a les xarxes socials, recollit per Europa Press, en què no anuncia l'expulsió d’Errejón de Podem, però sí el situa fora del partit, després de qualificar de "maniobra" que li "avergonyeix ", per haver ideat una nova candidatura al marge del partit.

"Desitjo sort a Íñigo en la construcció del seu nou partit amb Manuela, però Podem té el full de ruta que van marcar els inscrits i que es va decidir edurantn les nostres assemblees ciutadanes", ha assegurat Iglesias i ha confirmat que no canviaran els plans del partit tot i el moviment d’Errejón.

El líder 'morat', que va deixar a finals de desembre la primera línia política per gaudir de la seva baixa de paternitat, ha fet un parèntesi en el seu retirament temporal per prendre les regnes de la gestió de la qual és una de les majors crisis per les que ha travessat Podem des del seu naixement fa just cinc anys.

"Mai vaig imaginar que anava a haver d'interrompre per unes hores el meu permís de paternitat per una raó tan trista. No vaig imaginar que avui, quan hauríem de celebrar el cinquè aniversari de Podem, les coses serien així", ha assegurat.

IGLESIAS, "TOCAT I TRIST"

Esglésies confessa al seu escrit sentir-se "tocat" i "trist" per la decisió d’Errejón d'iniciar un "nou projecte polític personal" al costat de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. "No dono crèdit a què Manuela i Íñigo ens hagin amagat que preparaven llançar un projecte electoral propi per a la Comunitat de Madrid i que l'hagin anunciat per sorpresa. Crec que els nostres inscrits es mereixen més respecte", ha lamentat.

El líder 'morat' deixa clar al seu missatge, adreçat als inscrits, que Podem no competirà contra Carmena a les municipals per revalidar l'Ajuntament de Madrid, encara que aquesta no els integri i vulgui "decidir la seva llista del primer a l'últim nom", i tot i que "el nou projecte de Manuela" s'assembli "molt poc", al seu parer, "al d’Ara Madrid de fa quatre anys".

"Fa quatre anys vam proposar que Manuela Carmena encapçalés la llista de la coalició entre Podem i Guanyem per aconseguir el canvi a Madrid. Quatre anys després no ens penedim d'haver-ho fet. S'han fet algunes coses bones per als madrilenys i, per això, ens alegrem d'haver fet possible que Manuela fos candidata i que comptés amb un equip plural. Potser qui li va donar suport i acompanyar llavors mereixeria una altra consideració, però hi ha alguna cosa molt més important que Manuela o que Podem: que els madrilenys tinguin un govern més decent que els anteriors", ha assegurat.

"ÍÑIGO NO ÉS MANUELA"

Això sí, a continuació ha avisat que, "amb tot el respecte, Íñigo no és Manuela". "A la Comunitat de Madrid i en tots els altres municipis del nostre país, Podem sortirà a guanyar, construint amb Esquerra Unida i amb la resta d'aliats d'Units Podem i candidatures municipalistes d'unitat. I ho seguirem fent amb la societat civil i amb la gent", ha defensat.

"Seguirem treballant per canviar les coses", ha reafirmat, per afegir que tot i que aquest aniversari de Podem "no és feliç", el seu deure segueix sent aixecar-se i "treballar per defensar la dignitat" davant del "bloc reaccionari que amenaça amb destruir les conquestes democràtiques ".

"No serà fàcil. Avui és un dia amarg, però la història de les lluites socials ensenya que qui s'aixeca després d'un cop és més fort que qui mai va ser colpejat. Avui, com sempre, sí es pot", conclou la missiva.

contador