cbolaf scholz short1

El socialdemòcrata Olaf Scholz, actual ministre de Finances i favorit per guanyar les eleccions alemanyes d'aquest diumenge, 26 de setembre, ha tornat a imposar-se durant el tercer i últim debat electoral televisat abans dels comicis. En contrast amb l'empenta de Scholz, el candidat de la CDU d'Angela Merkel, Armin Laschet, cada vegada perd més força.

Scholz va recórrer aquest diumenge el tema de la desigualtat social per carregar contra el seu principal oponent, reiterant que com a canceller impulsarà un salari mínim de 12 euros per hora, cosa a la qual s'oposa la CDU, informa 'Reuters'.

"Senyor Laschet, aquesta pot ser la diferència entre vostè i jo. No ho faig perquè hi hagi una campanya electoral en aquest moment. Fa anys que estic fent aquesta reivindicació", va dir Scholz.

"Per a mi es tracta de la dignitat dels ciutadans. Això és, però, el que potser ens distingeix en aquesta qüestió", va afegir.

Un sondeig posterior a la trobada, en què també va participar Annalena Baerbock, dels Verds, i en la qual es van tractar temes que van des del canvi climàtic fins a la digitalització i la seguretat, va donar com a guanyador a Scholz, de manera que aquest va arrasar en els tres debats.

Abans de la trobada, un sondeig d'INSA per Bild am Sonntag situava a l'SPD amb un 26% de suport, estable des de fa una setmana, mentre que el bloc conservador de la Unió Cristianodemòcrata de centre dreta de Merkel i el seu partit germà bavarès, la Unió Socialcristiana, sumaven mig punt percentual, per situar-se al 21%.

Noticias relacionadas

contador