ep embajada chile
TWITTER

El general al càrrec de l'estat d'emergència a Xile, Javier Iturriaga, va anunciar aquest diumenge un nou toc de queda per a Santiago i per a les regions de Valparaíso i Concepció.

"Li demano a tots que vagin a casa seva i que demà tinguin una jornada el més normal possible", ha apuntat Iturriaga en una compareixença recollida pel diari El Mercurio.

"Estic convençut que és el que cal fer en aquests moments per protegir la vida de les persones, per protegir els ciutadans, a la immensa majoria de la ciutat que vol viure en pau i normalitat", ha afegit.

"Li demano a tots que s'organitzin i vagin a les seves cases. Que descansin i que demà puguem enfrontar una setmana laboral el més normal possible. Així que, si us plau, els vàndals que estan al carrer, actuarem contra ells per evitar que les persones segueixen patint i puguin ser afectades especialment la integritat", ha advertit.

DEU MORTS

La xifra de morts en els disturbis a Xile es va elevar a deu aquest diumenge després que el cos de Bombers confirmés que cinc persones van perdre la vida per l'incendi d'un magatzem de roba a la comuna santiaguina de Renca.

La militarització de Xile ha anat en augment per intentar controlar els excessos violents en què va derivar des de divendres passat la radicalització de la protesta ciutadana contra l'alça del preu del metro, punta de l'iceberg del cansament de la societat per la desigualtat al país.

La iniciativa legal va ser aprovada per 103 vots a favor, 1 en contra i 1 abstenció, i serà vista pel Senat aquest dilluns abans de ser una realitat. El projecte va ser enviat d'urgència pel president de Xile, Sebastián Piñera, i, de completar el seu tràmit al Senat, el faculta per deixar sense efecte l'alça de tarifes.

contador