ahorrar impuestos como autonomo

Espanya, França, Alemanya, Itàlia i Holanda han demanat que es posi en marxa al més aviat possible l'aplicació d'un impost mínim global per a les grans empreses, en una declaració conjunta signada pels ministres d'Economia.

"A mesura que la inflació colpeja amb força el poder adquisitiu dels nostres conciutadans, les empreses han de pagar la part que els correspon de la càrrega per alleujar l'impacte de la crisi energètica mundial", han assenyalat al comunicat.

"És per això que reafirmem avui el nostre compromís reforçat per implementar ràpidament l'impost corporatiu mínim efectiu global. És una palanca clau per a una justícia fiscal més gran a través d'una lluita més eficient contra l'optimització i l'evasió fiscal."

A l'Ecofin de juny de 2022, 26 dels 27 estats membres de la UE van expressar la seva voluntat d'implementar aquest important pas cap a la justícia fiscal, i el nostre primer objectiu continua sent assolir un consens. Si no s'assoleix la unanimitat durant les properes setmanes, els nostres governs estan totalment decidits a complir el nostre compromís”, han afegit, sense esmentar l'únic país que s'hi oposa, Hongria.

"Estem a punt per implementar la tributació mínima efectiva global el 2023 i per qualsevol mitjà legal possible. També estem totalment compromesos a completar la feina sobre la millor reassignació dels drets fiscals dels guanys de les grans multinacionals globals amb l'objectiu de signar una convenció multilateral per a mitjans del 2023", ha conclòs el text.

El document ha estat signat per Bruno Le Maire, Ministre d'Economia, Finances i Sobirania industrial i digital de França, Nadia Calviño, Vicepresidenta del Govern, Ministra d'Economia i Digitalització d'Espanya, Daniele Franco, Ministre d'Economia i Finances d'Itàlia, Christian Lindner, Ministre Federal de Finances d'Alemanya, i Sigrid Kaag, viceprimera ministra i ministra de Finances dels Països Baixos.

contador