ep la ministra de iguadad irene montero interviene durante el pleno celebrado este miercoles en el
Pool

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha defensat aquest divendres "amb rotunditat" la reforma laboral aprovada pel Govern de Mariano Rajoy "íntegrament", una idea amb la qual, a parer seu, "fins i tot Europa hi estarà d'acord".

En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', recollida per Europa Press, la titular d'Igualtat ha mantingut que per sortir enfortits de la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus Espanya necessita "derogar els articles que perjudiquen els treballadors". "És una necessitat", ha insistit.

En aquesta línia, Montero ha assegurat que la reforma laboral "ha de deixar d'existir", incidint en la línia marcada pel vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, que va deixar "cristal·lí" que la norma havia de ser eliminada íntegrament i no parcialment, com defensa el PSOE.

"És igual els adjectius que li posem. Hem de generar un marc de relacions laborals. Això es diu derogació de la reforma laboral, i ho dic amb rotunditat. És igual com n'hi diguin, es tracta de generar un marc. Estic convençuda que en el diàleg social seran capaços d'arribar a un acord", ha opinat.

Així, Montero ha recordat que l'acord per a la derogació figura al programa de coalició i al document subscrit entre els socialistes, Unides Podem i EH Bildu. Amb tot, hores després de tancar aquest acord --a canvi de les cinc abstencions dels bascos per prorrogar l'estat d'alarma-- els socialistes van matisar que es tractava d'una derogació "parcial".

"Està signat, no perquè ho diu o no Europa, sinó perquè és lesiva", ha apuntat, per a després mostrar-se convençuda que fins i tot Unió Europea "estarà d'acord que Espanya surti de manera contrària" de la crisi a com es va fer amb la de 2008.

Noticias relacionadas

contador