ep tesis doctoralpedro sanchez enla universidad camilo jose cela
EUROPA PRESS

La tesi doctoral del president del Govern, Pedro Sánchez, està disponible a Internet perquè qualsevol usuari la consulti des de les 8:00 hores d'aquest divendres, segons ha informat el Palau de la Moncloa.

Moncloa ha fet públics els resultats de la tesi de Sánchez en dos reconeguts programes per detectar plagis acadèmics, Turnitin i Plagscan, després que aquest dijous diversos mitjans de comunicació apuntessin a un suposat plagi en el treball de Sánchez. El Govern descarta l'existència de plagis i precisa que en una de les plataformes dels resultats serien d'un 13% i a l'altra d'un 0,96%, "percentatges normals" per a aquest tipus de treballs.

"Aquests percentatges es deuen a les cites i referències obligades en l'elaboració de qualsevol document d'investigació que qualsevol programari gairebé per defecte no pot discriminar malgrat l'avançat de la seva tecnologia", explica Moncloa en una nota.

El diari ABC va publicar en portada aquest dijous que Sánchez va copiar paràgrafs sencers d'altres autors en la seva tesi, mentre que amb anterioritat el diari digital OK Diario assegurava que un investigador del Ministeri d'Indústria va ser el veritable autor de la pràctica totalitat del treball acadèmic de Sánchez.

La controvèrsia pel treball acadèmic del president va sorgir arran dels dubtes expressats pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una pregunta durant la sessió de control al Govern. Després de la qual, Sánchez va procedir aquest dijous a donar la seva autorització perquè la seva tesi sigui de lliure accés a través d'Internet.

En un missatge publicat al seu perfil de Facebook, Sánchez assegura que va fer la tesi, que va complir amb tots els passos marcats per la llei, que la va defensar davant un tribunal, i va publicar totes les aportacions de la recerca en revistes acadèmiques i en un llibre generalista.

Per la seva banda, La Universitat Camilo José Cela va confirmar en un comunicat la "normalitat" en el procés d'avaluació de la tesi de Sánchez després de fer-ne una revisió.

Noticias relacionadas

contador