ep la canciller alemana angela merkel 20200730142603
Wolfgang Kumm/dpa

La canceller alemanya, Angela Merkel, ha demanat als líders europeus que treballin junts per a evitar la reactivació dels confinaments ja que el ressorgiment del coronavirus amenaça a unes economies que ja pateixen molt.

"Políticament, volem evitar el tancament de les fronteres de nou a qualsevol cost, però això suposa que actuem en coordinació", va declarar Merkel aquest dijous durant una visita a Emmanuel Macron.

La reunió entre tots dos líders es va produir mentre les autoritats europees sospesen la possibilitat de tornar a imposar restriccions per frenar una nova onada d'infeccions.

Per a tots dos mandataris, la lluita contra la pandèmia demana més coordinació europea i evitar que cada país adopti mesures diferents que puguin desembocar en un nou tancament de fronteres. En roda de premsa conjunta, Merkel va assenyalar sobre aquest tema que “cal actuar més a escala europea”, perquè “el coronavirus no se n'ha anat”, i cal treballar conjuntament per evitar una segona fase de confinaments.

Noticias relacionadas

contador