• Així i tot, adverteixen que el punt relacionat amb la frontera d'Irlanda del Nord podria portar problemes
junckerrmay

"El canvi clau el proper any és que la sensibilitat del mercat a les negociacions del Brexit hauria de disminuir substancialment". Aquesta és la conclusió principal d'un informe en el qual els experts de Nomura valoren l'acord al qual han arribat aquest divendres Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europeu (CE), i Theresa May, primera ministra britànica, sobre els punts clau respecte a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE): els drets dels ciutadans, la factura de l'Brexit i la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord. La Comissió Europea ha recomanat que el Consell Europeu ratifiqui la transició de les negociacions del Brexit a la segona fase quan es reuneixi els dies 14 i 15 de la setmana que ve.

"Amb el soroll positiu de les negociacions del Brexit, això pot augmentar la possibilitat que el Banc d'Anglaterra sigui més falcó del que s'esperava dijous", auguren des de Nomura

"El més important que escoltem de Jean-Claude Juncker durant la conferència de premsa és que vol començar a negociar l'acord de transició immediatament. Això va ser recolzat per Donald Tusk. Per què importa això? Si el Regne Unit i la UE poden acordar ràpidament un acord de transició d'almenys dos anys durant el primer trimestre de 2018, tindrem tres anys fins que tinguin lloc canvis importants a causa del Brexit", expliquen aquests analistes. Aquest horitzó temporal suposa que el mercat pugui 'relaxar', indiquen aquests experts. "(...) Si les dues parts afirmen voler assegurar un acord de transició de 'status quo', el 60% de les empreses que van planejar activar els seus plans de contingència per al març de 2018 no necessiten fer-ho amb tanta pressa", afegeixen des de Nomura.

Aquests experts posen l'accent en l'acord sobre la frontera d'Irlanda del Nord i reconeixen que "va ser el punt de fricció". "Segons el que podem veure, són els paràgrafs 49 i 50 de l'informe de la Comissió els que han mantingut contents el govern irlandès i el DUP, respectivament. Advertim que serà molt difícil acordar els detalls específics d'això, però ja esperàvem que fos així", expliquen des de Nomura.

Amb tot, aquests analistes esperen una reacció "gradual" i no "instintiva" de la lliura. "Tot i així, esperem un moviment per sobre dels 1,36 de la lliura/dòlar avui. Després esperem que el lliura/dòlar arribi a l’1,40 cap a l'any nou", precisen.

"Una altra cosa que cal considerar en el curt termini és el MPC (Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra). Amb el soroll positiu de les negociacions del Brexit, això pot augmentar la possibilitat que el MPC sigui més falcó del que s'esperava el dijous", auguren des Nomura.

Noticias relacionadas

contador