ep maxim huerta tomara posesionministroculturadeportes
EUROPA PRESS

No dimitirà. Així de clar ho ha deixat el ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, en diverses entrevistes radiofòniques aquest dimecres, després de conèixer que va ser condemnat per frau fiscal de 218.322 euros a Hisenda quan era presentador de televisió. "Estic al corrent amb Hisenda des de fa deu anys", ha dit per rebutjar que se’n vagi. És més, ha donat a entendre que el president del Govern, Pedro Sánchez, no contempla la seva dimissió.

"Les meves obligacions tributàries estan al corrent i no tinc cap dubte moral ni conflicte", ha dit el ministre per justificar que no dimitirà. "Va canviar el criteri fiscal, hi va haver una regularització, vaig pagar el que em corresponia i assumpte tancat. No hi va haver mala fe i no he amagat res. Vaig acceptar la meva responsabilitat com a ciutadà", ha assegurat Huerta a Onda Cero. Segons ha explicat, no va fer res diferent a altres companys de professió: "És el que fèiem tots llavors [abans del canvi de criteri fiscal d'Hisenda]: entraves a treballar a la televisió o a la ràdio i creaves una empresa o societat per tributar", ha assenyalat.

"Les meves obligacions tributàries estan al corrent i no tinc cap dubte moral ni conflicte", ha dit Huerta

Així mateix, el titular de la cartera de Cultura i Esport ha donat a entendre clarament que Pedro Sánchez no contempla la seva dimissió. Tal com ha assegurat, "el president m'ha dit aquest matí que el nostre objectiu és seguir treballant i ser transparents". Segons ha explicat Huerta, ha parlat amb Sánchez i li ha confirmat, com ho ha fet després durant les seves intervencions radiofòniques, que "no hi ha res fosc".

"Es va canviar el criteri fiscal i em vaig adaptar. Qualsevol ho pot entendre", ha insistit el ministre, que ha reconegut que al cap de l'Executiu només li ha dit "sis paraules: estic al corrent de les meves obligacions fiscals". I la resposta de Sánchez ha estat igual de concisa: "Cal transmetre-ho". Per aquest motiu Huerta hagi entrat en directe en diversos programes de ràdio per explicar el que ha passat.

Perquè no només ha estat en Onda Cero, sinó que també ha parlat amb Cadena Ser. "No vaig defraudar i no dimitiré. És un canvi de criteri fiscal" ha afirmat durant aquesta última entrevista, durant la qual ha reconegut que vol "ser clar" en tot el que està relacionat amb aquest assumpte i per això ha sortit a donar explicacions tan ràpidament. "Està aclarit, està regularitzat i al corrent." És un assumpte tancat ", ha insistit Huerta, que s'ha trobat amb aquest 'foc' just quan es compleix una setmana de la seva presa de possessió.

En diverses ocasions, el ministre ha dit que quan es va produir el canvi de criteri fiscal va pagar i es va posar ràpidament al corrent. "Va ser fa molts anys i aquest canvi de criteri va afectar molta gent. Jo em vaig adaptar al canvi i ho vaig fer de manera ràpida i correcta", ha assegurat. També ha aprofitat per recordar a la Cadena Ser que aquest és un "assumpte personal que estava solucionat fa molt de temps" ja que, com a ciutadà, va assumir les seves responsabilitats. "Ho vaig assumir amb transparència, vaig pagar el que tocava", s'ha defensat. "Aquí no hi ha res fosc, només un ciutadà que canvia un criteri fiscal i que s'hi adapta", ha recalcat.

Finalment, sobre la pressió que ha hagut de suportar després d'aquesta polèmica, Huerta ha estat clar: "La meva pressió està amb els creadors, la cultura i l'esport. Tinc l'agenda plena i és on cal posar la pressió quan els assumptes estan clars i les obligacions al corrent, i si t'hi has adaptat estàs tranquil, i jo ho estic”, ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador