ep la ministra de industria comercio y turismo reyes maroto interviene durante a la presentacion del
EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL - Europa Press

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va assegurar aquest dijous no entendre la decisió del Regne Unit de mantenir Espanya com a país ambre dins del seu semàfor epidemiològic i es va mostrar confiada que el Govern de Boris Johnson "recapacitarà" per les "bones dades de la vacunació i els indicadors epidemiològics".

El Govern del Regne Unit ha decidit mantenir tot Espanya com a país ambre dins del seu semàfor epidemiològic, cosa que implica que seguirà desaconsellant els viatges no essencials a territori espanyol amb la temporada turística estival ja iniciada.

En declaracions a la Cadena Ser, recollides per Europa Press, la ministra va assenyalar que des de les autoritats britàniques expliquen que la decisió s'ha pres davant la "prudència i cautela" de les noves variants de la Covid.

No obstant això, Maroto va recordar que la incidència de la Comunitat Valenciana i Balears estan "per sota" de la del Regne Unit, per la qual cosa va lamentar que no les exclogui a aquestes restriccions. "No entenem per què no s'ha pres aquesta decisió, perquè estan dins dels llindars de confiança que el mateix Govern britànic ens va traslladar per poder obrir aquests mercats", va explicar.

Així, va insistir que les expectatives dels operadors i dels turistes britànics són "altes" perquè "la gent vol venir a gaudir". "Espero que el govern recapaciti i posi (Espanya) a la llista verda", va sostenir.

Noticias relacionadas

contador