ep trabajadores de ertes teletrabajadores y empleados de baja por it excluidos del permiso
MONCLOA

Molt males notícies per als milers de treballadors que es troben sota un ERTO des del mes de març i de manera ininterrompuda: a partir de setembre veuran reduïda la seva prestació a la meitat; passaran a cobrar només el 50% de la seva base reguladora.

Aquest descens de la prestació es produirà, si no hi ha canvi normatiu que ho canviï, a partir de la nòmina del mes de setembre, que es cobra a l'octubre, i ve prefixada per una de les modificacions introduïdes en l'última reforma laboral del PP.

Un treballador, en donar-se d'alta per cobrar l'atur, comença percebent el 70% de la seva base reguladora, amb un límit d'entre 1.098,09 i 1.411,83 euros al mes; segons el nombre de fills. Al cap de sis mesos de cobrar aquesta prestació, l'import baixa i es redueix al 50% de la base reguladora. Aquest va ser un dels molts canvis que va introduir el Govern de Mariano Rajoy en la normativa laboral amb la seva reforma. Abans, als sis mesos el descens era del 70% al 60%.

No es veuran perjudicats aquells que estiguin ocupats en una empresa que manté des de març un ERTO, però que en algun moment els ha reactivat per treballar encara que sigui una sola jornada. Segons les últimes dades de la Seguretat Social, la segona setmana d'agost hi havia a Espanya 843.000 treballadors afectats per un ERTO.

El Govern i els agents socials reprendran aquesta setmana el diàleg social per abordar la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) més enllà del 30 de setembre i la futura Llei del Treball a Distància. En concret, la primera trobada després de l'aturada vacacional la mantindran aquest dimarts, 1 de setembre, quan Govern, sindicats i empresaris es reuniran per parlar de la regulació del treball a distància, amb un nou text sobre la taula.

Els interlocutors socials i l'Executiu tornaran a veure's les cares a la fi de setmana, el divendres dia 4 a Palma, per negociar la pròrroga dels ERTO, encara que, segons va confirmar la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, no s'espera que es tanqui cap acord aquest dia.

Noticias relacionadas

contador