• Un 35,6% dels enquestats pel CIS creu que la situació política a Espanya és "molt dolenta”
  • L'atur, amb un 33,6%, la preocupació que més afecta els votants
ep alvaro perez alonso bigotes pablo crespofrancisco correa
POOL

La corrupció política, l'atur i la independència de Catalunya protagonitzen els principals maldecaps per als espanyols segons l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) realitzada al mes de febrer, precisament durant els dies del judici a la trama valenciana de responsables de Gürtel.

Un 34,8% dels enquestats afirma que la situació política actual a Espanya és 'dolenta', mentre que un 35,6% assenyala que és ‘molt dolenta'. Per això, la corrupció a les institucions polítiques se situa com la segona preocupació dels espanyols amb un 38,7% dels vots. En tercer lloc hi hauria els polítics en general, amb un 24,2% dels vots.

La situació econòmica, la sanitat i les pensions s'apunten el mateix. En el cas de la primera, un 35,3% dels enquestats pensa que és 'dolenta' i, un 39,8% la qualifica de ‘regular’. A més, un 23% creu que millorarà l'any que ve, respecte al 44,2% que aposta perquè seguirà igual que ara.

La sanitat i les pensions, entre les preocupacions que més protagonisme cobren

L'atur amb un 65,5% és el principal problema dels espanyols. Per la seva banda, un 12,7% afirma que és la sanitat, respecte al 8% que assenyala a les pensions com un dels principals factors que major inquietud els genera. De fet, en l'enquesta dels problemes que més afecten personalment els enquestats, les pensions se situen en tercera posició amb un 12,4% dels vots totals. En primer i en segon lloc se situen l'atur (33,6%) i els problemes d'índole econòmica (21,1%).

Mentrestant, la independència de Catalunya també es desmarca com una de les principals preocupacions per als espanyols amb un 11,3% dels vots totals, sent-ne un 3,2% el percentatge de persones que assegura veure afectada per la situació de la comunitat autònoma.

Noticias relacionadas

contador