ep espana- torra defiende mantenerlazos nunca limitare la libertadexpre
David Zorrakino - Europa Press

La rebel·lia del president de la Generalitat, Quim Torra, li sortirà molt cara. Tant com una inhabilitació. És la sentència que pot acabar desprenent després que la Fiscalia General de l'Estat hagi anunciat que ha remès l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) a la Fiscalia de Catalunya perquè interposi la corresponent querella en contra seu, pels llaços grocs.

Així ha informat la institució que lidera María José Segarra en un comunicat, en què afirma que ha rebut l'informe de la JEC sobre l'"incompliment conscient i reiterat dels Acords d'aquesta Junta de data 11 i 18 de març de 2019". Afegeix que ha donat traslladar-lo a la de Catalunya "perquè es procedeixi a exercir accions penals, interposant la corresponent querella", encara que no s'ha concretat el delicte.

"La Fiscalia General ha procedit a remetre aquest acord a la Fiscalia de la Comunitat Autònoma de Catalunya per tal que, un cop tingui coneixement de totes les actuacions, es procedeixi a exercir accions penals, interposant la corresponent querella", diu així mateix el Ministeri públic en una nota.

Hi ha el precedent de l'exalcaldessa de Berga (Barcelona) Montse Venturós. Per un fet similar, va ser condemnada el 2018 a sis mesos d'inhabilitació per exercir qualsevol càrrec públic i a una multa de 540 euros, la mínima atribuïble a un delicte de desobediència, per haver-se negat a despenjar una bandera estelada col·locada al balcó de l' ajuntament durant les eleccions autonòmiques i generals de 2015.

contador