• El Secretariat Nacional de la CUP ha convocat un consell polític aquest dissabte
  • El grup vol que les bases segueixin valorant els avenços del procés
anna gabriel cup

La CUP ha convocat a les seves bases aquest dissabte a Artés (Barcelona) per valorar l'estat de les negociacions que mantenen amb Junts Pel Sí sobre els Pressupostos de la Generalitat i sobre els quals no hi ha encara un document tancat, segons explica Europa Press.

Revertir retallades, redistribuir riquesa i fer passos ferms cap a la ruptura

La CUP ha explicat que les reunions amb la Conselleria d'Economia continuen i "hi ha diverses propostes sobre la taula amb punts de trobada i diferències en alguns aspectes". La CUP insisteix a reclamar al Govern que presideix Carles Puigdemont "passos clars per revertir retallades, redistribuir la riquesa i fer passos ferms cap a la ruptura", en referència implícita a la independència de Catalunya. La formació justifica la convocatòria d'aquest consell polític perquè les bases segueixin valorant el moment polític, els avanços i la situació general del procés.

La CUP contínua exigint que s'incrementi la pressió sobre les rendes més altes i proposa dues mesures al govern català: rebaixar o eliminar el mínim exempt, afavorint així a les rendes mitjanes i baixes; i pujar els tipus impositius dels trams més alts.

DISCREPÀNCIES ENTRE LA CUP I JUNTS PEL SÍ

Més enllà dels pressupostos, la CUP va criticar l'actuació del Govern i dels Mossos d'Esquadra en la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, la setmana pasada. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) van demanar paciència al grup justificant que "una cosa no té a veure amb l'altra". ERC va dir que el seu partit té "molt clar que no s'ha de confondre l'adversari", assenyalant així que el problema amb la detenció de Venturós és l'Estat, i no els Mossos que van ser els qui van executar l'ordre de detenir-la. "No podem demanar als Mossos que facin política, la política l'hem de fer nosaltres. No hem de situar el tema sobre els funcionaris", va sentenciar Sergi Sabrià, portaveu d'ERC.

contador