netanyahu-en-campagne-pour-eviter-des-elections-anticipees

El rècord de 12 anys consecutius de Benjamin Netanyahu com a primer ministre d'Israel va arribar a la seva fi aquest diumenge, després que el parlament aprovés un nou "Govern del canvi" liderat pel nacionalista Naftali Bennett, un escenari improbable que pocs israelians haurien imaginat.

Durant el seu discurs instants abans de la votació, Naftali Bennett va fer una crida a la reconciliació nacional. "És el moment de passar el lideratge de la nació i l'Estat a la propera generació", ha indicat Bennett, al mateix temps que va agrair a Benjamin Netanyahu els seus dotze anys de servei a Israel malgrat les discrepàncies entre ells, informa Reuters.

Per la seva banda, un combatiu Netanyahu va dir en dirigir-se al Parlament: "Si estem destinats a entrar en l'oposició, ho farem amb el cap ben alt fins que puguem enderrocar-lo". Això succeirà, ha afegit, "abans del que la gent pensa".

El nou govern, constituït després d'unes eleccions que no van ser concloents el 23 de març, planeja en gran mesura a evitar moviments radicals en qüestions internacionals candents, com la política cap als palestins, i centrar-se en canvi en les reformes internes.

Els palestins no estan especialment contents pel canvi d'administració i van predir que Bennett, un excap de defensa que advoca per annexar parts de l'ocupada Cisjordània, seguiria la mateixa agenda de dreta que el líder del partit Likud, Netanyahu.

Netanyahu és el líder que més temps ha ocupat el càrrec en la història d'Israel i era primer ministre des de 2009, després d'un primer mandat de 1996 a 1999. No obstant això, es va veure afeblit per les seves reiterats fracassos a l'hora d'aconseguir victòries electorals des de 2019 i per un judici per corrupció en marxa, durant el qual nega haver comès irregularitats.

contador