isabel cela

La socialista basca Isabel Celaá serà nova ministra d'Educació en el Govern de Pedro Sánchez, segons han informat a Europa Press fonts pròximes a la dirigent política.

Celaá, professora de professió i nascuda a Bilbao l'any 1949, va exercir de consellera d'Educació, Universitats i Investigació en el Govern del PSE-EE, presidit per Patxi López, des de l'any 2009 al 2012. Després d'aquesta data va continuar com a parlamentària basca fins a octubre de 2016. Va dirigir el gabinet del consell socialista, José Ramón Recalde, al Departament d'Educació, Universitats i Investigació, el 1991.

També ha participat en l'Institut Basc de la Dona i en el gabinet de Ramón Jáuregui. Dels noms que fins ara es coneixen, es tracta de la primera integrant del nou Executiu de procedència del PSE-EE.

La futura ministra s'ha mostrat "molt contenta" davant la seva nova tasca a l'Executiu que presideix Pedro Sánchez i s'ha mostrat convençuda que "s'ha obert una finestra d'oportunitat per al país". Ha assegurat que "hi ha una nova perspectiva" en què "tothom sembla més alegre".

Noticias relacionadas

contador