ep entrevistala cadenaal liderpodemos pablo iglesias
CADENA SER

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont han mantingut aquest diumenge una conversa telefònica durant la qual van coincidir en la "necessitat d'obrir espais de diàleg" a Catalunya.

A través del seu compte de Twitter, el líder de la formació morada ha donat detalls sobre la trucada -de 45 minuts- durant la qual Puigdemont l’hauria convidat a tenir "una reunió presencial". "L'hi agraeixo i ho consideraré, però l'important és mantenir el contacte", ha assenyalat Iglesias.

El líder de Podem, que es reunirà aquest dilluns amb el lehendakari, Íñigo Urkullu, va parlar amb Puigdemont "de la situació política a Catalunya i Espanya, de l'escenari polític creat després de la moció de censura, de les noves correlacions de forces parlamentàries i de la situació dels presos polítics catalans i els exiliats".

"Penso que el líder polític de JxC, mentre que representa la segona força política en les últimes eleccions catalanes i la primera de la coalició que governa a Catalunya, és un interlocutor important independentment de la seva situació processal i d'haver-se exiliat", ha escrit en un fil de missatges a la xarxa social.

Finalment, Iglesias ha explicat que tant ell com l'expresident català estan "d'acord en la necessitat d'obrir espais de diàleg polític sense exclusió de cap tema". "Aquests espais que, ara per ara, no existeixen, són condició de possibilitat de qualsevol tipus d'acord en el futur. Seguirem parlant", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador