ep pablo iglesiasuna charlamadrid
Ricardo Rubio - Europa Press

Podem i el PSOE iniciaran les converses amb els partits independentistes per aconseguir el seu suport als comptes pactades per ambdues formacions. I serà el líder de la formació morada, Pablo Iglesias qui començarà a dialogar amb Oriol Junqueras, el líder d'ERC empresonat a Lledoners. Per a això, el visitarà a la presó aquest mateix divendres.

Així ho ha anunciat a través d'un apunt a Twitter, en què ha reivindicat la llibertat per a ell i la resta de líders independentistes presos.

Iglesias ha alertat els republicans sobre la utilització dels presos independentistes com a "moneda de canvi". "Van dir que mai els utilitzarien: aquesta reflexió és honesta i mereix coherència", ha asseverat.

Iglesias s'ha expressat així en una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, després de ser preguntat sobre el suport d'ERC al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019 que la formació morada va pactar amb l'executiu. El partit català ha exigit al Govern que demani a la Fiscalia l'absolució dels líders independentistes.

"No vull polemitzar, però no és molt sensat plantejar que el Govern interfereixi a l'actuació de la Fiscalia. Hi ha hagut una gran judicialització de la política, els jutges han sofert enormes pressions. Aquestes pressions cal denunciar-les, no demanar-ne més en una altra direcció", ha opinat Iglesias.

INSTA EL PARTIT CATALÀ A "CEDIR UNA MICA"

El líder de Podem ha posat d'exemple per a ERC el portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, "una persona molt sensata i molt valenta" malgrat que guarda amb ell "una gran distància".

Campuzano apuntava aquest dilluns a la cambra baixa, amb vista a la negociació dels PGE, que no es tracta d'exigir al Govern que influeixi en la Fiscalia, sinó de fer veure que l'Executiu té marge d'actuació per canviar la situació dels polítics processats.

Segons Iglesias, "algunes declaracions molt altisonants" de dirigents d'ERC "no van a la direcció" de l’indicat pels polítics presos. "Crec que a (Oriol) Junqueras no li agradarà que s'utilitzi els presos com a moneda de canvi", ha afegit.

El líder de Podem, que es reuneix aquest dimecres amb el mateix Campuzano, ha dit que no vol "pressionar" Esquerra, sinó que vol "entendre’s amb ells". "Comprenc la ràbia. Però potser hem de cedir una mica", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador