ep el portavoz del pnv aitor esteban conversa con el presidente del gobierno pedro sanchez en el
Pool

El Govern i el PNB han acordat que es transferiran les competències perquè País Basc i Navarra gestionin l'Ingrés Mínim Vital que l'Executiu de Pedro Sánchez té previst aprovar aquest divendres en un Consell de Ministres Extraordinari.

L'acord es produeix en uns dies en què el Govern intenta obtenir suports per aconseguir tirar endavant una nova i última pròrroga de l'estat d'alarma. De moment, els diputats del PNB, que asseguren que aquest acord es treballava des de fa setmanes, es comprometen a votar a favor del reial decret en què es reguli la renda mínima.

En un comunicat, el PNB assenyala que "la Comunitat Autònoma Basca i la Comunitat Foral Navarresa assumiran les funcions i els serveis corresponents a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) en relació a l'Ingrés Mínim Vital (IMV)". A més, considerat que l'acord suposa "un assoliment polític en un context de temptacions recentralizadores".

Segons ha informat el partit nacionalista, la data límit per materialitzar el traspàs serà el 31 d'octubre de 2020. El text de l'acord assolit en aquest sentit pel Govern central i el PNB quedarà plasmat al Reial decret llei pel qual s'aprovi l'Ingrés Mínim Vital.

Noticias relacionadas

contador