ep el ministro de consumo alberto garzon comparece tras la celebracion del consejo de ministros a 20
EUROPA PRESS/O.CAÑAS.POOL - Europa Press

El ministre de Consum, Alberto Garzón, va afirmar en una entrevista publicada a The Guardian el 26 de desembre passat que la carn que exporta Espanya és de mala qualitat i d'animals maltractats.

"Troben un poble en una part despoblada d'Espanya i hi posen 4.000, 5.000 o 10.000 animals. Contaminen el terra, contaminen l'aigua i després exporten aquesta carn de mala qualitat d'aquests animals maltractats", afirmava a l'entrevista el ministre.

Garzón es recolza en un informe publicat recentment per activistes mediambientals en què assenyalen que 20 empreses càrnies mundials emeten més gasos amb efecte d'hivernacle que Alemanya, França o la Gran Bretanya, sense conèixer realment si també es tracta d'empreses espanyoles.

A la mateixa entrevista, Garzón es refereix a les crítiques rebudes a l'estiu, quan va iniciar la seva lluita contra el sector carni, afirmant que la majoria provenien d'homes que “sentien que la seva masculinitat es veuria afectada per no poder menjar un tros de carn o fer un rostit". En aquest sentit, també afirma que les dones van rebre molt millor el missatge contra el consum de carn.

Finalment, s'atribueix un suport total de la societat a la seva proposta, indicant al mitjà britànic que les organitzacions de la societat civil i les associacions d'ecologistes, pediatres, metges i nutricionistes van sortir a defensar-nos fins al final. I conclou, “crec que això ens va ajudar a guanyar el debat”.

AMB MATISOS

Alberto Garzón ha assegurat que, "per motius d'espai", el periodista del diari britànic va haver d'excloure informació de la seva entrevista i ha insistit que "la bola" sobre les seves declaracions en què posa en dubte la carn que s'exporta des d'Espanya ha estat impulsat pel “lobby de certes grans empreses que promouen macrogranges contaminants”.

Així ho va explicar aquest dimarts a través de dos missatges al seu perfil de Twitter que va acompanyar de la transcripció completa del que va dir a l'entrevista.

contador