joe biden president americain

El Govern de Joe Biden està pressionant la Unió Europea perquè ultimi un ampli paquet de sancions contra els bancs i les empreses energètiques russes que podrien imposar-se conjuntament amb els Estats Units, si el Kremlin ataca Ucraïna, segons informa Bloomberg citant persones familiaritzades amb les discussions.

Vladimir Putin no ha donat senyals de retirar els milers de soldats que ha acumulat a prop de les fronteres amb Ucraïna. Els Estats Units creuen que acordar opcions de sancions específiques enviaria un senyal ferm.

Es considera la possibilitat de posar més restriccions a la capacitat de Rússia per refinançar el deute sobirà. A més, es volen fixar límits a les operacions interbancàries dels principals bancs russos, incloent-hi la conversió de divises. Igualment, s'estan estudiant més sancions a empresa dels sectors de l'energia i defensa o prohibir a Rússia l'accés a les xarxes principals de transaccions internacionals, com SWIFT.

Els països de la UE creuen que anticipar-se a les mesures podria soscavar els esforços per resoldre la crisi mitjançant la diplomàcia. Els Estats Units, per part seva, considera que el paquet ha d'estar preparat perquè els esforços per dissuadir Rússia siguin creïbles, segons informa Bloomberg citant persones familiaritzades amb la situació.

Noticias relacionadas

contador