cb obama trump

Dur revés per a Donald Trump. El Tribunal Suprem dels EUA ha decidit aquest dijous mantenir la vigència del programa d'Acció Diferida per als Arribats a la Infància (DACA, per les seves sigles en anglès), que actualment protegeix de la deportació a milers de joves sense papers.

Llançat per l'Administració Obama, el Suprem ha titllat ara d'il·legal la decisió de l'actual president dels EUA de posar fi a aquest programa.

La decisió del Suprem ha estat ajustada, amb 5 vots a favor i 4 en contra. Des de la seva posada en marxa fa ja vuit anys, el DACA ha protegit multitud de joves sense papers als quals, des que són infants, se'ls coneix a ulls del sistema com a "somiadors".

Per beneficiar-se del programa, els joves han d'haver entrat al país amb menys de 16 anys i residir-hi des de 2007. A més, no han de tenir antecedents penals i sí que han de comptar amb estudis com el batxillerat (o estar en procés d'aconseguir-ho).

Si compleixen aquests requisits, l'Estat permet a aquests "somiadors" treballar i conduir, a més de tenir accés a la seguretat social i tenir una targeta de crèdit.

Noticias relacionadas

contador