ep el portavoz del pp en el senado javier maroto
Óscar Cañas - Europa Press

Javier Maroto, el portaveu del PP al Senat, ha comunicat aquest divendres que el seu partit presentarà una llei que contemplarà la baixada de l'IVA del 21% al 10% a les perruqueries a partir de l'1 de gener que 2022, evitant així la "cacicada" de Pilar Llop, la presidenta de la cambra alta.

Durant l'entrevista a TVE, recollida per Europa Press, el portaveu ha criticat els "tics autoritaris" del PSOE i ha demanat a Llop que dimiteixi després que la presidenta del Senat proclamés divendres passat la nul·litat de la votació de l'esmena que baixava l'IVA de les perruqueries del 21% al 10%.

L'esmena per baixar l'IVA al 10% a les perruqueries va ser aprovat pel Senat el passat dimecres durant la sessió plenària, va ser inclosa a la llei antifrau i acordada per tots els grups excepte el PSOE.

"Vam guanyar la votació, això s'incorpora a la llei i als dos dies la presidenta del Senat decideix anul·lar la votació: no hi ha precedents en democràcia que, quan a un no li agrada la votació, s'anul·la. Aquesta senyora no hauria de seguir sent ni un dia més presidenta", ha assenyalat Maroto després de titllar la decisió de "cacicada antidemocràtica" i que el seu partit "lluitarà" per tirar endavant la llei.

Després que l'executiu justifiqués el veto en què aquesta mesura afectava la "política d'ingressos", Maroto ha dit que l'objectiu de la llei que presentaran aquest mateix divendres és que la modificació de l'IVA entri en vigor el 2022.

Noticias relacionadas

contador