ep archivo   grupos de personas se manifiestan con una pancarta donde se puede leer sos peluquerias
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

El sector de les perruqueries i la imatge estètica ha mostrat la seva indignació pel veto exercit per la presidenta del Senat, Pilar Llop, en declarar la nul·litat del sufragi de l'esmena que baixava l'IVA del 21% a l'10% a perruqueries, barberies i centres d'estètica a partir d'l'1 de gener de 2022, i no incloent-la finalment al text de la Llei Antifrau que s'ha de votar aquest dimecres al Congrés.

Es tracta de la primera vegada que s'anul·la una votació per aquesta via en aquesta legislatura, segons ha informat l'Aliança per la baixada de l'IVA al 10% a perruqueries i estètica en un comunicat.

En concret, el sector ha lamentat el "menyspreu i abandonament" que pateix la imatge personal declarat essencial i compost majoritàriament per petits negocis que són un "pilar del treball" essencialment femení, jove i autònom, per part del partit socialista (PSOE) i del Govern, que una i altra vegada adopta mesures que el "perjudiquen enormement".

L'aliança ha recordat que l'esmena transaccional que es va aprovar al Senat la setmana passada va comptar amb el suport del Grup Popular, Grup Basc, Esquerra Republicana, Esquerra Confederal, Grup nacionalista, Grup Democràtic i Grup Mixt, de manera que aquest veto unilateral, segons l'associació, posa en qüestió el tarannà democràtic del Govern del PSOE passant per sobre de la voluntat unànime de la resta de grups parlamentaris, incloent-hi els seus propis socis de Govern de coalició i la resta de partits que li dona suport.

D'aquesta manera, totes les patronals, federacions, associacions i plataformes del sector, han enviat una carta al president d'Espanya, Pedro Sánchez, sol·licitant la seva empara.

Per això, promouen la 'Rebel·lió de les tisores trencades' amb accions de protesta aquest dimecres davant al Congrés a les 11.00 hores que servirà de preàmbul de noves manifestacions i concentracions massives que s'estan preparant per tot Espanya.

Noticias relacionadas

contador