• Justícia nega així mateix una relació d'especial amistat entre Català
rafael catala, justicia

El Ministeri de Justícia ha confirmat a Europa Press l'enviament per part del ministre Rafael Català, el passat 3 de novembre, d'un missatge a l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González amb el següent contingut, avançat per l'Español: "Gràcies Nacho. Una forta abraçada. Tant de bo es tanquin aviat els embolics".

El Ministeri desvincula, no obstant això, aquesta última frase de qualsevol assumpte judicial que pogués estar relacionat amb l’exmandatari madrileny.

El ministre Rafael Català i Ignacio González es coneixen des del mitjans dels anys 90

Segons les fonts consultades, aquest missatge era una resposta a la felicitació que González li va enviar després de conèixer-se la seva confirmació com a ministre de Justícia al nou govern de Mariano Rajoy. Aquest mateix dia Català devia rebre desenes de missatges de felicitació similars als quals va contestar igualment.

El Ministeri de Justícia ha confirmat a Europa Press l'enviament per part del ministre Rafael Català, el passat 3 de novembre, d'un missatge a l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González. Desvincula, no obstant això, aquesta última frase de qualsevol assumpte judicial que pogués estar relacionat amb l’exmandatari madrileny.

Justícia nega així mateix una relació d'especial amistat entre Català i l'ara investigat per diferents delictes de corrupció a la trama desarticulada a la denominada 'Operació Lezo', que és resultat d'unes diligències que la Fiscalia Anticorrupció va començar a investigar a l'octubre de 2015 per presentar finalment querella el passat mes de juliol. Català i Ignacio González es coneixen des del mitjans dels anys 90, segons les mateixes fonts.

Segons ha informat el diari digital abans citat, al moment d'enviar-se aquest missatge pel ministre el telèfon de González ja es trobava intervingut. A més, l’exmandatari madrileny s'hauria referit a aquest missatge del ministre en una conversa posterior amb el president de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cirerer, que li va dir a González: "Vaig parlar l'altre dia amb Rafa, que ho estaven mirant, Nacho", en relació al cas de l'àtic de l'expresident madrileny a Estepona (Marbella).

REACCIONS POLÍTIQUES

Els principals grups polítics han reaccionat en conèixer la notícia. Així, portaveu del Grup Socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha recalcat aquest dimarts que el ministre de Justícia, Rafael Català, "està sota sospita" i "va a haver de donar explicacions", entre altres coses, pel missatge que va enviar el passat mes de novembre a l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, en el qual li desitjava que es tanquessin "aviat els embolics".

D'altra banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, creu que és "gravíssim" que el ministre de Justícia, Rafael Català, li enviés al novembre un missatge d’SMS a l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González desitjant-li que es tanquessin aviat "els embolics" que afecten a l’exdirigent del PP i ha avisat que, arribats a aquest punt, la solució ja no són les dimissions sinó "treure" el PP de les institucions.

Finalment, el diputat de Ciutadans Toni Cantó ha censurat el missatge i ha afirmat que el ministre "no hauria de tocar un imputat ni amb un pal". A més, ha assenyalat que "ara com ara i com a poc", el ministre "hauria de comparèixer davant del Congrés".

Noticias relacionadas

contador