etats-unis-le-president-americain-donald-trump-le-29-mai-2020

Soroll polític des dels Estats Units aquests dies, amb el segon impeachment a l'expresident Donald Trump. No obstant això, és un soroll que els inversors estan ignorant completament. Ara el que interessa des de l'altre costat de l'Atlàntic és que s'aprovi (d'una vegada) el paquet d'ajuda d'1,9 mil milions de dòlars, mentre que en absolut importa el que passi amb un president que ja ha abandonat el seu càrrec.

"Potser és el 'segon assalt' per a la destitució de Trump, però està previst que tingui molt poc impacte als mercats, que miren cap endavant, no cap enrere", apunta Nigel Green, conseller i fundador de la companyia DeVere Group.

El Senat nord-americà ja ha votat i ha decidit que el judici contra Donald Trump és constitucional. Mentrestant, aquest s'ha mostrat molt descontent amb la defensa d'un dels seus advocats, Bruce Castor, que va donar un discurs llarguíssim i estrany aquest dimarts, segons diferents informacions, i que va admetre obertament que Trump havia perdut les eleccions.

Més enllà del que pugui anar succeint al llarg dels dies, el que sembla que està bastant clar és que les possibilitats d'absolució de Donald Trump són elevades, cosa que resta encara més interès i impacte a tot aquest procés. "Els mercats s'arronsen d'homes davant el soroll de l'impeachment que arriba des de Washington, amb altes probabilitat d'absolució de Trump", recalca Green.

"Llevat que els demòcrates siguin incapaços de tirar endavant una altra ronda d'estímuls fiscals a causa del procés, és probable que els mercats continuïn ignorant el Senat", reconeix.

El Senat va ratificar la base constitucional del segon judici polític a Trump aquest dimarts, deixar lliure el camí perquè comencin els arguments sobre si va incitar a una insurrecció en enardir la torba que va irrompre al Capitoli dels Estats Units al mes passat. Sis republicans es van unir als demòcrates en la votació per continuar amb el judici, però això està molt lluny dels 67 vots que es requeririen per a una condemna.

Així i tot, el líder de la minoria al Senat, Mitch McConnell, va recordar als seus companys republicans que el vot final sobre l'impeachment és una qüestió de consciència i que els senadors que van disputar la constitucionalitat del judici encara poden votar per la condemna.

Noticias relacionadas

contador