japon bandera portada

Els Estats Units i el Japó van mantenir aquest dijous una trobada a dues bandes en què van acordar un nou programa a través del qual col·laboraran per fer front als "problemes emergents relacionats amb la defensa". La decisió s'ha pres només dos dies després que Corea del Nord llancés un míssil hipersònic a les aigües del mar del Japó.

Els representants de les dues nacions van instar el règim de Kim Jong Un que compleixi les seves obligacions estipulades pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides, i van mostrar la seva preocupació davant l'"avenç de les seves activitats de desenvolupament nuclear i de míssils".

El secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, va anunciar que, durant el transcurs dels cinc anys vinents, el govern nord-americà invertirà "més recursos" per "aprofundir" en la preparació militar i les capacitats operacionals de suport al Japó.

Els Estats Units i el Japó van mostrar igualment la seva preocupació pel creixent poder de la Xina i es van comprometre a treballar junts per fer front als intents de desestabilització de la regió.

Els comentaris dels dos aliats, en una declaració conjunta que va seguir la reunió virtual, posen en relleu com la creixent alarma sobre la Xina -i l'augment de la tensió al voltant de Taiwan- ha fet que el paper del Japó en matèria de seguretat sigui més important.

Noticias relacionadas

contador